• Брак и секс

    Брак и секс

    Сексът, или половото общуване, както и сънят, е нещо твърде трудно понякога. Езикът на любовта може да бъде различен при двамата. Онова, което изпълва с удоволствие даден човек, може да бъде анатема за другиго. Сексуалната любов е може би най-трудното място където трябва да можем напълно да живеем за другия. Затова Обединителите говорим за Абсолютен секс; сексуална връзка само с един аболютен партньор за цял живот, с когото напълно да си имате доверие, но и също напълно да отдавате всичко за да може той или тя винаги да получи достатъчно любов, за да не е необходимо да я търси другаде или да страда.

    Много несполуки в брака водят началото си поради сексуално незадоволяване. Мъжката импотентност (безсилие) и женската фригидност (полова студенина) са една част от факторите. Другият основен момент е, че след време спираме да мислим за другия и често някой от партньорите може да предпочете почивката и съня вместо да откликне на партньора си. Така с времето се изгражда стена и става все по-трудно парньора да иницира сексуална любов. Разочарован от многото откази. Такава връзка е обречена на механично съвместно съществуване без любов - като огнище без огън.

    Ако погледнете повърхностно, ще ви се стори, че роднинските усложнения, паричните трудности, различията в характерите и други подобни са причините за провала на един брак. При бракоразводно дело малцина биха признали, че сексуалния дискомфорт е причината за липса на семейно щастие при тях. И много брачни двойки дори не подозират връзката между отсъствието на полова радост и това, което смятат като основание за развода.

    Лекарите много добре са запознати със зависимостта между сексуалните разстройства и невротичните оплаквания на техните пациенти. Те знаят, че жени, страдащи от липса на сексуално внимание, се оплакват от куп психосоматични смущения, като болки в гърба, хронично главоболие, менструални неразположения, стомашно-чревни разстройства, безсъние, нервност депресия и много други.

    В такива случаи жената изразява своята потиснатост със свадливост (“кълве” съпруга си), раздразнителност, внезапни избухвания и обливания в сълзи. Тя изразходва насъбралите се незадоволени чувства по някакъв друг начин.

    Много мъже смятат, че жена, която е фригидна, не желае сексуални връзки и следователно не може да се радва на половия акт. Това е неправилно. Жените стават фригидни, защото мъжете им имат ограничени представи за истинската природа на половата любов. Твърде малко жени са фригидни по рождение. Грамадното мнозинство са станали такива поради начина, по който мъжете им се отнасят към тях. Едно е сигурно, внимателното отношение, подкрепа, взаимно споделяне и нежните ласки могат да разтопят изградените стени.

    7:08

    ПРИДОБИТА ЛИ Е ХОМОСЕКСУАЛНОСТТА

    Превенция на хомосексуалността

    homo.jpgХомосексуалността.
    Дали тя е придобита, биологически обусловена... или и двете?


    Отговорът на този въпрос днес се счита за решен, но в действителност просто от фалшива толерантност избягваме да се занимаем с него. Исторически факт е, че през 1971, не с медицинско или научно изследване а с просто гласуване хосексуалността е отхвърлена като болестно състояние. Дори най-малка научна проверка, обаче, показва точно обратното.


    Някои от причините за психическото отклонение се коренят още в ранното детство. Книгата на семейство Николози разкрива как родителите е най-добре да отгледат децата си. Мнозина днес ни карат да вярваме, че не може да се направи нищо за развитието на здрава хетеросексуална ориентация у децата. Но клиничният опит на доктор Николози и други специалисти, както и по-задълбоченият поглед върху професионалната литература по този въпрос, показват обратното.


    В своята революционна книга Джоузеф и Линда Еймс Николози разкриват най-важните фактори, допринасящи за здравото чувство за принадлежност у децата към съответния пол. Вслушвайки се във вълнуващите спомени на бивши хомосексуални мъже и жени относно онова, което им е липсвало в детството, семейство Николози достигат до същината на проблема, споделят с нас откритията си и ни дават полезни насоки как като родители да видим потенциалните пречки в развитието на децата ни и да им помогнем да се идентифицират с пола, към който принадлежат.
    „Наръчник на родителя” е изпълнена с разказите на родители и деца и на хора, борили се в миналото с хомосексуалността. Книгата предлага разбиране, съчувствие и надежда на онези родители, които се опитват да положат основа за развитието на здрава хетеросексуална идентичност у децата си.

    Заглавието се предлага на български език за първи път от издателска къща Мемра (www.memrah.bg).

0 коментара:

Related Posts with Thumbnails
© 2008 София 1000, ул. Георги Бенковски 25, e-mail: ffwpu@mail.bg, За нас | Събития

Последни публикации

Молитви на желанието

ДУХОВНИЯ СВЯТ

Възстановяване

Божията воля и света

Божествения принцип

Принципа

Предсказанията 2012