• ЩАСТИЕТО ОТ ЛЮБОВТА: Способността да обичаме

    ЩАСТИЕТО ОТ ЛЮБОВТА: Способността да обичаме: даваме любов
    Революция на Сърцето
    :

    ЩАСТИЕТО ОТ ЛЮБОВТА

    2009
    | Автор: Juliuts | Любов | Семейство | Възпитание |

    "Истинското щастие се създава във връзката с другите и любовта е в основата на преживяването на истинска радост. А любовта се възпитава във семейството, чрез преживяванията ни като братя и сестри, като съпруг и съпруга, и като родител и дете. Всички тези взаимоотношения са в центъра на щастието. От семейството тези добродетели се разпространяват в обществото и са основата на мирния свят."


    Семейството: УЧИЛИЩЕ НА ЛЮБОВТА
    Семейната Федерация, вижда семейството, като ключът за разрешаването на социалните проблеми. Семейството е основното училище на любовта и основата за здравото психическо развитие на всеки индивид. "

    Четирите сфери на сърцето:
    В семейството откриваме четири вида любов; детската, която е все още получаваща; братско-сестринската, в която все повече се научаваме да споделяме; съпружеската, в която трябва да можем да правим другия щастлив за да сме щастливи; и родителската, която е най-всеотдайна и безкористна. Тези четири вида любов са основата за това което ще научим и проектираме като индивиди във взаимоотношенията си с обществото; към по-висшите от нас (учител, шеф, по-възрастен), към равните (колеги, приятели), и към по-нисшите (ученици, подчинени, по-малките). Затова, ако имаме уважение, доверие и любов в семейните взаимоотношения това ще се проектира и в обществените връзки.

    От егоизъм към живот за другите:
    Способността да даваме любов и живеем за другите се развива с много усилия. Това не става изведнъж. На едно дете са му необходими години на грижа, любов и внимание докато то се научи самото да дава и помага на другите.

    Всички искаме да получаваме любов, но способни ли сме да дадем такава на околните? Даването на любов винаги трябва да предхожда получаването. Ако започнем да изчисляваме, кой колко любов ни е дал и кога е трябвало да ни даде, любовта и взаимоотношенията ще са обречени, а конфликтите и споровете неизбежни. Затова Семейната Федерация обяснява как да разрешим всички конфликти със безусловна любов и постигнем истинско щастие в живота.

    Просто трябва да даваме безусловно и забравим какво сме дали. Само тогава сърцето ни ще бъде свободно да дава отново и отново, както и да изпитва радост и от най-малкото което сме получили. Само такава революция на сърцето и любовтa може да разреши семейните проблеми и премахне омразата в обществото и света. Но за целта тя трябва да се възпита у младите чрез образователни програми, чрез семеен и обществен пример и политически стимул. Д-р Мун е финансирал и инвестира в множество програми в тази ключова за обществото насока.

    Способността ни да живеем за другите всъщност определя способноста ни да изпитваме истинско и трайно щастие. Дори най-близките взаимоотношения между съпруг и съпруга, родител и дете и т.н. се превръщат в гнездо на раздори и страдание без нея. Всъщност, конфликтите между раси, религии и култури е на същата основа и изисква същото разрешение: да се научим да живеем за другите. Това означава, нашата религия да обича и живее в полза на другите религии, нашата нация да допринася на другите нации, нашата раса да обича и се жертва за другите раси. Това е същността на Културата на Сърцето. Това е единствения зрял и разумен начин за разрешаване на световните проблеми.

    ЛЮБОВТА Е НАЙ-ВИСШАТА ЦЕННОСТ



    Да имаш повече деца те прави по-щастлив



    Хиляди семейства в пътя към щастието

    .

1 коментара:

  1. Щастието от любовта е възможно, наистина, единствено когато спрем да бъдем егоисти и се научим да изпитваме радост живеем за другите. Егоизма унищожава щастието и ни въвлича в неизбежни конфликтни ситуации и взаимоотношения. За да сме щастливи, трябва да семе способни да чувстваме сърцата на другите, да споделяме техните радости като свои. Тази емоционална съпричастност се развива от най-ранна възраст. Семейството и родителите създават средата където любовта се научава чрез преживяване. Но днешната култура жестоко пронизва сърцето на семейството. Свободния секс унищожава здравината на връзките и доверието в него. То отрязва корена и причината за съществуването на децата, новия живот, любовта и постомствената линия. Обществото ни все още като сляпо, седи, вижда и не прозира.

Related Posts with Thumbnails
© 2008 София 1000, ул. Георги Бенковски 25, e-mail: ffwpu@mail.bg, За нас | Събития

Последни публикации

Молитви на желанието

ДУХОВНИЯ СВЯТ

Възстановяване

Божията воля и света

Божествения принцип

Принципа

Предсказанията 2012